четвъртък, 21 януари 2010 г.

За отговорността на ясновидците


Ясновидецът, с когото хората се съветват за своите съдби, понася голяма отговорност. Той може да подтикне към извършване на предвиденото от него действие, като окуражи лицето, дошло при него за съвет, или да го накара да се откаже от някои свои намерения. Може дори в някаква степен да "кодира" развитието на нещата. Затова нравствената висота, на която е ясновидецът, е изключително важна.

Не може, а и не е необходимо прогнозираното да се сбъдне на 100%.

Наблюденията ми са, че едни събития са неизбежни, други вероятни и зависими от някои предварителни действия, а трети зависят изключително от личната воля, или по-скоро избор на конкретния човек. На базата на последните той си гради своята карма. Неизбежните събития пък могат да се забавят от предсказаното време, да се явят допълнителни трудности, но те непременно се сбъдват точно или приблизително точно.

Ако човек узнае предварително нещо за своето бъдеще, той може да повлияе на определени бъдещи събития в положителен смисъл, ако прояви търпение, дорота и решителност, когато е необходимо, или в отрицателен план, ако извърши лоши постъпки, въпреки че е имал възможност да ги избегне. Генерална промяна на живота си обаче човек не може да направи, тъй като не може да промени своята същност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар