вторник, 12 януари 2010 г.

Ясновидството - свръхсетивно познание

ясновидецОбикновено човек приема информация за обектите от заобикалящата го среда, посредством петте си сетива. Срещат се и хора, които при определени обстоятелства, могат да получават послания за обекти не само от обкръжаващата среда, а и от определено разстояние или през всякакви прегради, както и да приемат информация за миналото, настоящето и бъдещето. Познанието, получено по някакъв друг начин, извън предела на възможностите на известните ни пет сетива, обикновено определят като "свръхсетивно познание"- най-общо обединено с понятието - ясновидство.

Лица, способни да получават свръхсетивни познания, са съществували още в древността. Естествено такива хора има и днес. В последно време специалисти от различни клонове на науката - физици, биофизици, биолози, философи, психолози и т.н., обединяват усилията си и работят по проблеми на психотрониката, свързани с получаване на познания извън възможностите на нашите пет сетива, извън нашия човешки опит и сякаш в противоречие с научните закони.

Специалистите обаче в повечето случаи разглеждат нещата като странични наблюдатели или изследователи, които черпят информация от екстрасенси, без самите те да могат напълно да я осмислят, да почувстват състоянието на ясновидеца. Допускам, че по този начин не биха могли истински да се задълбочат в проблема.

Няма коментари:

Публикуване на коментар