събота, 2 януари 2010 г.

Ясновидство и съвременни технологии

Като се спомене думата ясновидство, в съзнанието на повечето българи изплува поредната циганка (или айде да съм в унисон с европейския статут на страната ни - "ромка"), която ви причаква на улицата и след бърза преценка на възможните проблеми, започва да реди: "Како, дай да ти казвам нещо ... хубави неща те очакват, скоро ша зимаш пари!..."

Ясновидството обаче е доста по-сложен и сериозен процес, който поради незнание, нерядко бива подценяван. Имал съм възможност да наблюдавам като пряк свидетел работата на много ясновидци, не само в България, а и на доста места по света и едно нещо със сигурност мога твърдя - ясновидството е абстрактно понятие. То зависи от много фактори, като едни от най-важните са например: добрата кондиция на ясновидеца, готовността на питащия да сътрудничи, а не да провокира и без друго сложния процес, а също и успешната интерпретация на получената сензитивна информация.

Друго погрешно схващане е, че щом ясновидеца помага по някакъв начин на питащия, то това не трябва да се заплаща. Чувал съм много хора, които казват, че ясновидството било дарба от Бога и затова трябва да е безплатно. Само че същото можем да кажем и за всяка друга професия. Например дарбата на лекаря е да лекува. Дарбата на хлебаря е да приготви хубав хляб. Дарбата на пилота е да управлява добре машината. Всеки един представител на конкретна професия е вложил усилия, за да придобие определени умения. Но дали в основата на това, че въобще се е насочил към дадена професия не е залегнала неговата "дарба от Бога"? И защо всички други да имат право на достойно заплащане, а ясновидеца да трябва да работи безплатно? Бих се съгласил с това, ако когато отиде в магазина и каже: "Аз съм ясновидец. Помагам безплатно на хората, нали може да си взема безплатно всичко, което ми е необходимо, за да живея и да продължа да им помагам?" Познайте обаче, възможно ли е...

Все пак не е по силите на всеки, който се интересува от бъдещето си или на някой свой близък да плати нормалната в такива случай такса от 50-ина лева. Особено валидно е това по време на криза. Ето къде се притичат съвременните технологии на помощ. С помощта на sms вече е възможно да се получи индивидуален отговор на един въпрос, без дори да се налага да се посещава ясновидец. Нещо повече, таксата е съвсем поносима и като се има предвид факта, че повечето хора се интересуват от един-два по-важни за тях въпроси.

Тази технология няма нищо общо с автоматично генерираните отговори при повечето системи за гадания. На този сайт ще намерите конкретни отговори на важните за вас въпроси от доказани ясновидци.

1 коментар:

  1. Ммм, да доволна съм от отговора, който получих на този сайт с SMS-а.

    ОтговорИзтриване